Semmi extra nincs, ősszel se volt. Valami kerek befejezéshez lett kialakítva az eleje, valszeg egy korábbi VSR bajnokság miatt, ahol fél10-kor volt vége és akkor így volt a rajt. Aztán mivel panasz sose volt, csak vette át az ember a negyedes rajtot és igazította a végét hozzá. Nálad is megkérdezzük, mi a végső pont, amikor lépned kell?Mihajlovics Máté írta: ↑2019.01.19. 21:14én is hasonló cipőbe járok mint Tomek - bár eddig a 2 futamos bajnoksággal sikerült mindig befejezni és beérni időben a melóba - de esetleg az nem lehetne megoldható hogy kereken este 8-kor kezdenénk ? És persze ha ez nem okozna gondot senkinek. De gondolom valamihez ez kötve van ha fel sem merült. Szóval bocs ha hülye kérdés volt!
Társalgó
- Bírói Testület
Re: Társalgó
PSRL Bírói Testülete
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/PSRLRacing/
Bármilyen kérdésed van, tedd fel nekünk privátban nyugodtan!
-
Bírói Testület írta: ↑2019.01.21. 09:18Semmi extra nincs, ősszel se volt. Valami kerek befejezéshez lett kialakítva az eleje, valszeg egy korábbi VSR bajnokság miatt, ahol fél10-kor volt vége és akkor így volt a rajt. Aztán mivel panasz sose volt, csak vette át az ember a negyedes rajtot és igazította a végét hozzá. Nálad is megkérdezzük, mi a végső pont, amikor lépned kell?Mihajlovics Máté írta: ↑2019.01.19. 21:14én is hasonló cipőbe járok mint Tomek - bár eddig a 2 futamos bajnoksággal sikerült mindig befejezni és beérni időben a melóba - de esetleg az nem lehetne megoldható hogy kereken este 8-kor kezdenénk ? És persze ha ez nem okozna gondot senkinek. De gondolom valamihez ez kötve van ha fel sem merült. Szóval bocs ha hülye kérdés volt!
ja értem
hát ha 21:30 - 35 körül véget ér akkor még sietve de beérek melóba ha ennél akár csak 10 percel korábban érne véget nekem már teljesen megfelelő lenne
Mihajlovics Máté
-
Erre az esetre regálnék.
Azt hozzá kell tenni, hogy a 10-es kanyarból a 11-es felé tartva egyszer behúzódsz középre, amivel védekező pozíciót veszel fel, ekkor én kihúzódom a külső ívre, egy aláfordulást előkészítve.
Majd fékezés közben irányt változtatsz a külső ív felé ismételten, valamint a féktáv vétele a viszonyítási ponthoz képest és a többi versenyzőhöz képest is korainak hat a meglátásunk szerint.
Ugyanakkor a szabályzat megemlíti, hogy a védekező félnek egyszer áll módjában irányt változtatni, a védekezéshez. A második bemozdulásoddal úgy gondolom, hogy mindkettőnk versenyét veszélytetted a boxbejárat, és a pálya sajátossága kapcsán.
A belső felvételeden látszik mindkét kormány mozdulatból származó irányváltás, illetve az én belső nézetemből látszik, hogy ahogy visszatérsz a látóterembe, már fékezel és kifelé való mozgást végez az autód.
Mindazonáltal sajnálatos lenne, ha téged vagy engem megbüntetnének az esetért, szerintem jó csatát vívtunk az esetig.
-Mándity István-
-
- Kapcsolat:
Teljesen jó a meglátásod, ezzel nem is vitatkozok, sőt harag sincs bennem. Ahogy leírtad, vagy szavadból kivehető, teljesen megengedetten, a szabály keretein belül védekeztem. Abban a szituációban szerintem bárki hasonlóan tett volna, mert itt nem arról szól az eset, hogy ott nem védekezel, mert veszélyes a pálya azon része a box és pálya egyéb sajátossága miatt. Számos jó, fair, de kemény csata volt a versenyek közben, senki nem mérlegelte ezeket (szerintem). Azzal nem értek egyet viszont, hogy elviekben korán fékeztem. Nem fékeztem korán, de ha jól emlékszem, pont azon a ponton kezdtem el fékezni (nem is hirtelen) ahol előttem Márk. Az már csak plusz tényező volt az esetben, hogy mivel ténylegesen kifelé húzódtam, teljesen máshogy kellett alkalmaznom a dolgokat, te pedig ezzel nem számoltál, vagy nem tudtad lereagálni. Első futamon rögtön elnéztem a féktávot igaz, sőt egyszer valamelyik versenyen olyan is volt, hogy beeső manőveres volt az előzés, de szerencsére a versenytárs figyelt, meg én is időben megtudtam állni. Tegyük hozzá, a sikeressége a szitunak, nem feltétlen rajtam múlt... De ez a TCR.
Ismétlem magam, nincs harag , a döntés majd meglesz, de abszolút nem érzem azt, hogy akár szóba is jöhetne, hogy engem büntessenek... Aztán lehet én látom rosszul.
Ismétlem magam, nincs harag , a döntés majd meglesz, de abszolút nem érzem azt, hogy akár szóba is jöhetne, hogy engem büntessenek... Aztán lehet én látom rosszul.
Varga Dávid
-
Bennem sincs semmilyen harag abszolúte! Azt kiváltképp jó dolognak tartom, hogy átbeszéljük az esetet!Dodi írta: ↑2019.01.23. 12:18Teljesen jó a meglátásod, ezzel nem is vitatkozok, sőt harag sincs bennem. Ahogy leírtad, vagy szavadból kivehető, teljesen megengedetten, a szabály keretein belül védekeztem. Abban a szituációban szerintem bárki hasonlóan tett volna, mert itt nem arról szól az eset, hogy ott nem védekezel, mert veszélyes a pálya azon része a box és pálya egyéb sajátossága miatt. Számos jó, fair, de kemény csata volt a versenyek közben, senki nem mérlegelte ezeket (szerintem). Azzal nem értek egyet viszont, hogy elviekben korán fékeztem. Nem fékeztem korán, de ha jól emlékszem, pont azon a ponton kezdtem el fékezni (nem is hirtelen) ahol előttem Márk. Az már csak plusz tényező volt az esetben, hogy mivel ténylegesen kifelé húzódtam, teljesen máshogy kellett alkalmaznom a dolgokat, te pedig ezzel nem számoltál, vagy nem tudtad lereagálni. Első futamon rögtön elnéztem a féktávot igaz, sőt egyszer valamelyik versenyen olyan is volt, hogy beeső manőveres volt az előzés, de szerencsére a versenytárs figyelt, meg én is időben megtudtam állni. Tegyük hozzá, a sikeressége a szitunak, nem feltétlen rajtam múlt... De ez a TCR.
Abban igazat kell adnom,hogy a féktávos mozdulatra nem számoltam.
Egy védekező mozdulatra számítottam és számoltam is, amit megtettél akkor, amikor behúzódtál középre, nem pedig kettőre amit már a szabályzat nem enged meg.
-Mándity István-
- Bírói Testület
Bírói döntések kint, pontverseny kint. Jó felkészülést a második fordulóra, kedden találkozunk!
> Bajnoki állás <
> Bajnoki állás <
PSRL Bírói Testülete
-
Legkésőbb 21:40.... és köszönöm a választ.Bírói Testület írta: ↑2019.01.17. 21:38Igen, 20:24kor kezdtünk, így az elején volt egy 9 perces csúszás, valszeg mégsem számoltuk ki jól 7 után az időpontot, hogy mikor legyen az FP1. Utána viszont már nem tudunk mit tenni a lebonyolítás miatt. Amit kiírtunk az egy kb, a szerver váltás, futam előtt visszaszámolás nincs bele kalkulálva. Ha az utolsó csak 2 perccel a győztes után ér be, az is az R1 és R2-ben +4 perc csúszás összesen. Ha 20 mp-n belül vannak akkor 40 mp és 3,5 perccel hamarabb végzünk. Majd próbáljuk a pisi szüntetet rövidíteni egy picit, mást nagyon nem lehet. Mi a legkésőbbi időont, amikor lépned kell ilyenkor?Tomek írta: ↑2019.01.17. 20:05Sziasztok... hát hol is kezdjem... talán az elején, számomra érthetetlen, hogy miért nem sikerül betartani a verseny időpontokat, majd 15 perccel később kezdődött el az egész mint kellett volna.... ami általában nem szokott zavarni, de mivel éjszakás voltam utána ezért most igenis zavart, mert így a 3. versenyt a 3. helyről voltam kénytelen feladni, remélem azért ez változni fog és akkor több versenyt fogok tudni én is befejezni.
Amúgy élveztem a versenyt, bár az Audiknak nem igazán feküdt ez a pálya és sokat szenvedtem a beállítással, de azt hiszem közel a maximumot kihoztam a hétvégéből, Daninak külön köszönöm, hogy végig nyomás alatt tartott, meg is lett a végére az eredménye.
Remélem a többi pálya jobban fog feküdni az Audinak és akkor talán az elejébe is beférhetnek majd az Audik.
- Bírói Testület
Futam előtt pár nappal nem szertnénk előrébb hozni a fordulót, annyit változtattunk, hogy rövidebb lett a superpole-nál az idő. Mivel 1,5 perc egy kör, ezért itt elég 2 percet hagyni a pilótáknak a körre, plusz a két futam közti cigiszünet is csak 3 perc és utána egyből jön a quali. Kiírás szerint így 21:30-ra vége és erre jön rá a futam előtti visszaszámlálás + a célbaérőknél az utolsó megvárása. Ha időben rajtolunk, 40-ig be kell, hogy fejeződjön. A következő bajnokságot meg már korábban kezdjük, hogy se neked, se Máténak ilyen gondja ne legyen.
PSRL Bírói Testülete
-
Azt hiszem Tomek nevében is mondhatom : Köszönjük a megértést és a rugalmasságot !!!
Mihajlovics Máté
-
Kinek a fejéből pattanhatott ki hogy tegyünk közel 400 lóerőt a kormányzott kerekekre ?!?!?! ...
Mihajlovics Máté